12:15 10.06.2022

"Київстар" тестуватиме LTE 2300-TDD з метою збільшення ємності мережі

2 хв читати
"Київстар" тестуватиме LTE 2300-TDD з метою збільшення ємності мережі

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" отримала від телеком-регулятора додаткові частоти для використання технології LTE 2300-TDD на період дії воєнного стану з метою збільшення ємності мережі у містах найбільшої концентрації дата-трафіку.

Як зазначається у повідомленні "Київстару" у п'ятницю, завдяки цьому компанія планує збільшити ємність мобільної мережі на прикордонних територіях та у містах, до яких під час війни мігрувала велика кількість жителів з інших регіонів країни.

За аналітичними даними оператора, після 24 лютого 2022 року понад 4 млн абонентів переїхали на захід України.

Особливістю нової мобільної технології є те, що прийом та передача даних здійснюються на тих самих частотах, що дає змогу оператору більш ефективно управляти пропускною здатністю мережі.

"Пікова" швидкість мобільної передачі даних за технологією LTE 2300-TDD за ширини смуги частот 40 МГц може досягати 600 Мбіт/с в ідеальних радіоумовах.

Для клієнтів використання нової мобільної технології означає якісніші послуги мобільного інтернету в місцях високої концентрації трафіку, якісну трансляцію потокового відео, більше можливостей для здійснення фінансових операцій в онлайн режимі, швидкий запуск дистанційних робочих місць тощо.

"Наразі ми включили у Тернополі перші дві з трьох базових станцій LTЕ 2300 TDD. Але хочемо розвивати нову технологію у всій Україні та до кінця поточного року плануємо встановити 100 таких базових станцій", - наведено слова президента "Київстару" Олександра Комарова у повідомленні.

Розвиток в Україні нових мобільних технологій став можливим завдяки сприянню державних відомств – це Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектру та поштового зв'язку України (Нацкомзв'язку) та Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ), Міністерство цифрової трансформації, Держслужба спецзв'язку та захисту інформації. Також активну допомогу у реалізації цього проєкту беруть закордонні постачальники обладнання радіомереж – компанії Ericsson, Huawei, Nokia, ZTE.

Як повідомлялося, у другому кварталі 2022 року національний телеком регулятор виділив трьом мобільним операторам смуги радіочастот у діапазоні 2100 МГц для збільшення ємності наявних мереж 3G, або поліпшення радіопокриття мереж LTE/4G.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА