13:01 01.07.2022

ДТЕК зазнав кібератаки з боку Росії

2 хв читати
ДТЕК зазнав кібератаки з боку Росії

 IT-інфраструктура ДТЕК зазнала атаки з боку Росії, повідомила пресслужба компанії у п'ятницю.

"Мета зловмисників – дестабілізувати технологічні процеси генерувальних та розподільчих компаній та підірвати енергетичну безпеку України, а також поширити через органи державної пропаганди очевидно неправдиву інформацію про роботу компаній і, як наслідок, залишити без електропостачання українських споживачів", - наголосили у компанії.

За її даними, чергову спробу атаки на цифрову інфраструктуру компанії було зафіксовано одночасно з терористичною атакою ракетами Криворізької ТЕС.

"Це не перша масштабна спроба ворожих кіберзлочинців втрутитися в роботу української енергосистеми. У 2016 році така атака призвела до дестабілізації роботи енергетичної системи та низки розподільчих енергетичних компаній", - нагадали у ДТЕК.

Також у березні цього року велику кіберактивність ворога було зафіксовано під час активного просування проєкту Stop Bloody Energy, результатом якого став вихід багатьох великих інвесторів із проєктів енергетичної галузі країни-агресора.

"Особлива активність ворога щодо атак на об'єкти ДТЕК пояснюється жорсткою та проактивною позицією акціонера компанії Ріната Ахметова щодо варварської війни Росії проти України, масштабною допомогою українській армії та підтримкою українців", - зазначили в пресслужбі.

ДТЕК докладає максимум зусиль для забезпечення стабільної роботи енергетичної системи України під час війни та гарантування безперебійного електропостачання українським споживачам, працює з органами державної влади та міжнародними партнерами, досліджує дії ворожих кіберзлочинців, висновками та досвідом допомагає посилювати ІТ-безпеку країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА