13:25 04.01.2023

У "Дії" знову можна зробити витяг із Держреєстру прав на нерухомість - міністр Федоров

1 хв читати
У "Дії" знову можна зробити витяг із Держреєстру прав на нерухомість - міністр Федоров

Довідку про володіння нерухомістю знову можна оформити на порталі "Дія", написав віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у "телеграм-каналі" у середу.

"До повномасштабного вторгнення послугою щороку користувалися близько мільйон українців, проте після 24 лютого реєстри призупинили роботу з метою безпеки. З травня вони знову запрацювали, а сама послуга за цей час була покращена і тепер довідку можна отримати лише за 5 секунд", - розповів міністр.

Довідка з Державного реєстру прав підтверджує, що ви є власником квартири, будинку чи земельної ділянки. Вона містить інформацію із чотирьох основних реєстрів нерухомості: Державного реєстру прав на нерухоме майно; Реєстру прав власності на нерухоме майно; Держреєстру іпотек та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна.

"Довідку можна замовити перед орендою квартири, щоб переконатися, чи справді ви винаймаєте житло у реального власника. Також вона стане в нагоді для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого або знищеного майна російськими окупантами", - додав Федоров.

Вартість послуги – 30 грн, адміністративний збір можна сплатити карткою онлайн.

Проєкт реалізовано Мінцифри спільно з Міністерством юстиції України за сприяння Програми EGAP, яку фінансує уряд Швейцарії та реалізує Фонд Східна Європа.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА