12:04 18.04.2023

Рада ЄС затвердила ініціативу щодо включення України до зони європейського роумінгу

2 хв читати
Рада ЄС затвердила ініціативу щодо включення України до зони європейського роумінгу

Рада Євросоюзу затвердила ініційовану Єврокомісією пропозицію щодо включення угоди про зону вільного телефонного роумінгу з Україною до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, повідомило Міністерство цифрової трансформації у телеграм-каналі у вівторок.

"Наближаємося до мобільного роумінгу з ЄС. Щоб українці не сплачували додаткові збори на зв'язок у Європі, а європейці - в Україні, Рада ЄС схвалила пропозицію (Єврокомісії) і дала "зелене світло" для двостороннього рішення", - написав віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграм-каналі.

За його словами, ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться. Оператори не списуватимуть по 30 грн за хвилину розмови. Не потрібно міняти SIM-картки під час подорожей до Європи. Крім того, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Зазначається, що надалі фінальне затверджене Радою ЄС рішення має схвалити Торговий комітет ЄС-Україна. Відповідно до угоди, Комітет має ухвалити спільне рішення щодо надання взаємного режиму внутрішнього ринку для роумінгу.

Раніше повідомлялося, що включення України до зони вільного роумінгу ЄС є однією з ключових дій переглянутого Плану пріоритетних дій. Цей план є дорожньою картою для повної реалізації Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС та Україною та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС.

Наразі оператори зв'язку ЄС та України пропонують доступні чи безкоштовні дзвінки між ЄС та Україною на добровільній основі. Завдяки цій домовленості близько 4 млн українських біженців у ЄС мають доступний зв'язок. Добровільні заходи нещодавно продовжили на шість місяців, і новий порядок тепер також поширюється на дзвінки на номери фіксованого зв'язку в Україні, а також на нові типи операторів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА