17:29 09.10.2023

VEON закрив операцію з продажу російського "Вимпелкому" і залишив російський ринок

2 хв читати
VEON закрив операцію з продажу російського "Вимпелкому" і залишив російський ринок

Телекомунікаційний холдинг VEON (материнська компанія найбільшого українського оператора зв'язку "Київстар") залишив російський ринок, закривши операцію з продажу місцевого телеком-активу - ПАТ "Вимпелком", що працює під брендом "Билайн".

Російську телеком-компанію було продано команді топменеджерів "Вимпелкому" на чолі з гендиректором Олександром Торбаховим, ідеться в повідомленні холдингу.

Наголошується, що умови угоди не передбачають можливості зворотного викупу й означають повний вихід із російського ринку для VEON - компанії, яка обслуговує шість цікавих і високопотенційних ринків, що розвиваються, забезпечуючи вищі темпи зростання і працюючи з нижчим рівнем левериджу і достатньою ліквідністю.

"Завершення продажу і завершення нашого виходу з Росії дають нам змогу повністю зосередити нашу енергію на русі вперед, задовольняючи зростаючий попит на наших ринках - у Пакистані, Україні, Бангладеш, Казахстані, Узбекистані та Киргизстані - з нашою стратегією цифрового оператора", - прокоментував завершення угоди генеральний директор VEON Group Каан Терзіоглу.

За його словами, тепер VEON перебуває в набагато сильнішій позиції для реалізації своїх стратегічних пріоритетів.

Він подякував усім зацікавленим сторонам і регулювальним органам, включно з Казначейством США, які підтримали компанію в цьому процесі.

Згідно з пресрелізом російської компанії, у межах угоди "Вимпелком" купив понад 96% усіх облігацій VEON у РФ (зокрема понад 99,6% усіх облігацій холдингу, що обліковуються в НРД). У результаті цього компанія очікує співвідношення боргу до EBITDA "Вимпелкому" на рівні не більше ніж 2,9х за підсумками III кварталу і не більше ніж 2,6х після закриття угоди.

Як повідомлялося, група VEON до 2017 року мала назву - Vimpelcom, "Вимпелком" генерував понад 50% її доходів.

В Україні VEON належить найбільший оператор зв'язку "Київстар".

Найбільшим акціонером VEON є LetterOne, їй належить 47,9% акцій. Free float компанії становить 43,8%, іще 8,3% групи перебуває під управлінням голландського трасту - штіхтінга. VEON торгується на NASDAQ і Euronext, сам холдинг зареєстрований у Нідерландах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА