14:11 19.10.2023

Підсанкційні особи не мають жодного контролю чи впливу на lifecell - CEO компанії

2 хв читати
Підсанкційні особи не мають жодного контролю чи впливу на lifecell - CEO компанії

Співвласник російської "Альфа-Груп" Михайло Фрідман володіє 7,49% акцій Turkcell (Туреччина) через фонд IMTIS Holdings, якому, своєю чергою, належать 19,8% у структурі Turkcell, повідомив CEO ТОВ "Лайфселл" (ТМ lifecell), дочірньої компанії турецького оператора мобільного зв'язку, Ісмет Язиджи в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Підсанкційні особи опосередковано, через кілька інших компаній мають незначну кількість акцій Turkcell - Михайло Фрідман, по суті, опосередковано володіє частиною 7,49% через фонд IMTIS Holdings, який має частку 19,8% у структурі Turkcell. Таким чином, підсанкційні особи не мають жодного контролю або впливу на Turkcell, а тим паче на lifecell", - сказав Язиджи.

Він наголосив, що з моменту заснування в Україні 2005 року lifecell не виплачувала дивідендів. "Якщо подивитися на історію в Україні, починаючи з 2005 року, коли було засновано нашу компанію, ми ніколи не виплачували дивідендів, ми лише 2020 року вийшли на прибуток, і всі зароблені в Україні гроші інвестували з користю для наших абонентів - у розширення й поліпшення нашої мережі. Тобто ніхто і ніколи не отримував наші гроші - всі вони вкладені в розвиток української економіки", - заявив CEO lifecell.

Компанія поки що не отримала рішення суду щодо арешту акцій, які належать підсанкційним особам, уточнив Язиджи.

Раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва зменшив пакет заарештованих акцій ПрАТ "Київстар" із 99,994654% до 47,85%, а заарештовану частку ТОВ "Лайфселл" - зі 100% до 19,8% у межах забезпечувальних заходів у відкритій наприкінці вересня справі проти співвласника Альфа-Груп Михайла Фрідмана.

Такі зміни в постанові від 4 жовтня було зроблено на підставі клопотання прокурора Офісу генерального прокурора, у зв'язку з опискою.

Нові розміри заарештованих часток відповідають опосередкованій частці Фрідмана та його партнерів, які потрапили під санкції, у материнських компаніях "Київстару" і "Лайфселлу" - нідерландських VEON Holdings B.V. і Lifecell Ventures Cooperatief U.A. відповідно.

Щодо решти заарештованих активів суд підтвердив правильність початкового їхнього опису.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА