15:18 19.10.2023

lifecell не планує купувати компанії, що розвивають технологію GPON

1 хв читати
lifecell не планує купувати компанії, що розвивають технологію GPON

Український мобільний оператор lifecell не планує купувати компанії, що розвивають сучасну технологію GPON (гігабітної оптичної мережі), повідомив CEO lifecell Ісмет Язиджи в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Насправді GPON не є новою технологією, вона існує вже щонайменше 15 років, ба більше. Ми також займались цим в Nortel в 2000-х (компанія, де Ісмет Ясиджи розпочинав кар’єру – ІФ-У). GPON добре підходить для фіксованого зв’язку, тоді як lifecell не є оператором фіксованого зв’язку. Так, час від часу ця тема порушується. Але ми ставимо на перше місце те, що ми мобільний оператор. Тому ні, ми не плануємо купувати компанії фіксованого зв’язку", - сказав Язиджи.

Раніше повідомлялося, що ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна"), другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні, придбало 90,6% у статутному капіталі ТОВ "Фрінет", що надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом "О3", за 746 млн грн. До цього компанія завершила операцію з купівлі за 517 млн грн національного оператора фіксованого зв'язку Vega, який присутній у 22 областях України і надає послуги інтернет за технологією GPON у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ "Фарлеп-Інвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА