15:10 01.11.2023

Стійкі до короткочасних відключень е/е 70% мобільної та фіксованої мереж "Київстар"

2 хв читати
Стійкі до короткочасних відключень е/е 70% мобільної та фіксованої мереж "Київстар"

Найбільший мобільний оператор в Україні "Київстар" заявив, що 70% його мережі стійкі в умовах нетривалих, до трьох-чотирьох годин, відключень електроенергії (е/е).

"Потрібно розділяти короткі блекаути на три-чотири години. І це напевно 70-90% проблем, якщо ми говоримо про частоту проблеми, а не про глибину. Практично 70% мережі повністю зарезервовано. Це сегменти фіксованого і мобільного зв'язку... від такого класу блекаутів", - повідомив президент "Київстар" Олександр Комаров на Business Breakfast.

За його словами, мережа компанії підтвердила стійкість під час численних аварій на електромережах у зв'язку із буревієм і негодою минулої суботи, 28 жовтня.

"У середньому в кожній області зі 100 умовних сайтів (технологічних майданчиків, на яких розташовані базові станції) 70-80 продовжували працювати (в умовах відключень)", - повідомив Комаров.

Він зазначив, що в ситуації з негодою добре проявили себе нові літієво-фосфатні акумулятори.

"Дуже добре спрацювали літієво-фосфатні акумулятори. Навіть краще, ніж ми розраховували. У нас є сайти, які протрималися на таких акумуляторах п'ять-шість годин. Дуже пристойний результат", - вважає Комаров.

Він уточнив, що на мережі "Київстар" на сьогодні працює приблизно 2,2 тис. генераторів.

Раніше повідомлялося, інвестиції найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" в енергонезалежність становили 920 млн грн за весь період повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, для автономної роботи мобільного зв'язку "Київстар" виділив понад 680 млн грн, а для "Домашнього інтернету" - 240 млн грн.

Компанія використовує понад 2,5 тис. стаціонарних і мобільних дизель-генераторів, завдяки яким, усі ключові базові станції, комутатори та критично важливе телеком обладнання має резервне живлення. На базових станціях встановлено 37 тис. нових акумуляторних батарей тривалої дії, які можуть обходитися без зовнішнього електроживлення чотири-шість годин.

"Київстар" планує до кінця року встановити 50 тис. блоків безперебійного живлення, що надасть змогу досягти автономності 70% мереж фіксованого інтернету в разі відключень електроенергії.

Компанія також розвиває енергоефективну технологію GPON.

Послугами зв'язку "Київстар" на сьогоднішній день користуються 24 млн абонентів, послугами "Домашнього інтернету" - понад мільйон абонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА