19:50 15.11.2023

Мінцифри в грудні презентує 10-річну стратегію інновацій - Федоров

1 хв читати
Мінцифри в грудні презентує 10-річну стратегію інновацій - Федоров

Міністерство цифрової трансформації в грудні планує презентувати 10-річну стратегію інновацій, повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на щорічних загальних зборах Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

"Я думаю, що ми в грудні або в січні, ймовірніше - в грудні, будемо презентувати нову стратегію розвитку інновацій у нашій країні. Ми її зараз розробляємо, і це буде єдина зрозуміла відповідь, що ми робитимемо щомісяця для того, щоб інновації в нашій країні розвивалися", - заявив Федоров.

За його словами, ініціатива буде також представлена на полях щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

У межах розроблення стратегії Мінцифри вивчили стратегії інновацій 20 країн із найвищим ВВП. Також вивчали досвід країн, які розвивали інновації під час воєн. До роботи було залучено експертів у секторах економіки на національному та локальному рівнях, розповів віцепрем'єр.

"І це буде такий покажчик по суті, куди ми рухаємося", - підсумував Федоров.

Стратегія розрахована на 10 років, але головні перетворення впроваджуватимуться максимально швидко.

"Ми намагатимемося все найголовніше зробити максимально швидко. Те, що стосується інтелектуальної власності, індустріальних парків, інтеграції науки в реальний сектор економіки, ми робитимемо максимально швидко", - наголосив очільник Мінцифри.

Він також зазначив, що окремо буде презентовано стратегію трансформації сфери освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА