09:52 22.11.2023

Сем Альтман повернеться на посаду голови OpenAI

2 хв читати
Сем Альтман повернеться на посаду голови OpenAI

Сем Альтман, звільнений з посади гендиректора OpenAI минулої п'ятниці, повернеться на свою посаду, йдеться в повідомленні компанії в соцмережі X (колишній Twitter).

Крім того, компанія внесе зміни до складу ради директорів. До неї увійдуть колишній голова розробника ПЗ Salesforce Inc. Брет Тейлор (він же стане головою ради) і колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс.

"Ми разом працюємо над деталями. Дякую за ваше терпіння", - наголошується в повідомленні компанії, що здобула популярність як розробник чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT.

Альтмана звільнили з OpenAI минулої п'ятниці з формулюванням, що він "не був послідовно чесним під час спілкування з радою директорів" і що "рада директорів утратила впевненість у його здатності керувати компанією". Разом із ним з компанії пішов інший співзасновник - Грег Брокман. На початку цього тижня стало відомо, що вони перейшли на роботу в Microsoft Corp.

У понеділок більшість співробітників OpenAI, включно зі ще одним співзасновником і членом ради директорів Іллею Суцкевером, підписали відкритого листа з вимогою повернути Альтмана. В іншому разі вони висловили готовність піти слідом за ним у Microsoft.

Microsoft є великим інвестором OpenAI: цього року компанія вклала в розробника $10 млрд.

"З новою радою директорів і за підтримки Сатьї (Наделли, голови Microsoft - ІФ-У) я з нетерпінням чекаю на повернення в OpenAI", - написав Альтман у своєму особистому акаунті в X.

Наделла, який у понеділок оголосив про перехід у свою компанію Альтмана й Брокмана, підтримав їхнє рішення повернутися й висловив сподівання щодо продовження тісної співпраці з OpenAI у розробленні технологій штучного інтелекту нового покоління.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА