21:18 28.11.2023

"Київ Цифровий" презентував головні цифрові досягнення столиці на Web Summit та Smart City Expo World Congress

2 хв читати
"Київ Цифровий" презентував головні цифрові досягнення столиці на Web Summit та Smart City Expo World Congress

Команда "Київ Цифровий" поділилася дайджестом цифрових сервісів, який презентувала на Web Summit і Smart City Expo World Congress, повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Оленич.

"Продовжуємо впроваджувати сучасні рішення скрізь, де цього потребують користувачі - і особливо там, де вкрай важлива швидкість, зручність і безпека", - цитує Оленича пресслужба КМДА на офіційному сайті у вівторок.

Як повідомляється, у дайджесті розповідається про низку сервісів, які запроваджено в Києві.

Зокрема, цифрова транспортна картка - це можливість для користувачів оплачувати проїзд банківською карткою з урахуванням знижок і зручних тарифів проїзного квитка.

Крім цього, як інформує пресслужба, за підтримки Visa в Києві запрацював Apple Pay Express. "Завдяки цьому не потрібно проходити автентифікацію через Face ID або відкривати застосунки, щоб оплатити проїзд. Оплатити проїзд із цим сервісом можна навіть, якщо на iPhone 0% заряду батареї".

Також столиця України розпочала комплексну цифровізацію спортивної інфраструктури. Окрім цього, у дайджесті повідомляється про результати впровадження екомоніторингу чистоти повітря через міський застосунок. "Городяни можуть перевірити чистоту повітря навколо обраної точки через Київ Цифровий. Також цього року до сервісу додали моніторинг рівня радіації", - зазначає пресслужба КМДА.

"Безпека столиці та її мешканців є одним із головних пріоритетів місцевої влади. Система "Безпечне місто" допомагає екстреним службам і комунальникам вчасно реагувати на різноманітні події, які загрожують життю та здоров'ю киян", - інформує пресслужба про ще один цифровий сервіс, що працює в Києві.

Крім того, як повідомляється, "Київ Цифровий" розпочав процес цифровізації сервісу "Електронний кабінет Захисника", що запровадить електронний документообіг між військовими установами, а також дасть змогу Захисникам взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій".

Електронний запис до ЦНАПів - ще один значний крок до впровадження paperless-культури в міських установах. Можна записатися до 18 ЦНАПів Києва та отримати 59 різних адміністративних послуг, які доступні до онлайн-запису.

"Окремим блоком виділили інструменти е-демократії, а саме: відкрите голосування за громадський бюджет, підпис петицій та активну участь в опитуваннях, що дають змогу суспільству брати безпосередню участь в управлінні та покращенні міста. Київ є індикатором для всієї України, а голосування та петиції є запорукою успішності розбудови е-демократії", - наголошується в повідомленні пресслужби КМДА.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА