20:07 29.11.2023

Розмова про націоналізацію "Київстару" була б кроком назад - ексдержсекретар США Помпео

2 хв читати
Розмова про націоналізацію "Київстару" була б кроком назад - ексдержсекретар США Помпео

Найбільший в Україні оператор зв'язку "Київстар", що належить VEON, є важливою перлиною української економіки і був важливим учасником допомоги українському народові протягом останніх двох років, розмова про його націоналізацію була б кроком назад, заявив ексдержсекретар США Майк Р. Помпео, який нещодавно став незалежним членом наглядової ради "Київстару".

"Розмова про націоналізацію була б кроком назад, тому що Україна потребуватиме величезної кількості інвестицій приватного сектора, прямих іноземних інвестицій, а також підтримки з боку Європи та приватного сектора Сполучених Штатів, щоб подолати наслідки війни", - зазначив він в інтерв'ю NV, опублікованому в середу.

На думку Помпео, "Київстар" "неймовірно добре" служив українському народу і був "неймовірно щедрим".

"Якщо права власності, зокрема акціонерів у Сполучених Штатах, не буде захищено, а компанії, які приносять користь українському народові, не буде збережено, це буде стратегічною помилкою для України та зробить відбудову України та підтримку цієї країни в наступні роки набагато складнішою та дорожчою, а потоки капіталу - набагато обмеженішими", - наголосив ексдержсекретар США.

На його думку, час залучення іноземних інвесторів в Україну настає вже зараз.

Помпео нагадав, що був у Києві кілька місяців тому з групою приватних інвесторів: від будівельної галузі до телекомунікаційної, які шукали шляхи й місця інвестицій та отримання прибутку для своїх акціонерів, а й водночас намагалися зробити важливу роботу з реконструкції та відбудови, що має відбутися всередині України.

"Я думаю, що американські інвестори повністю готові до цього, але вони повинні робити це з упевненістю в тому, що вони можуть інвестувати в Україну в такий спосіб, щоб це було вигідно для їхніх компаній, що з їхніми працівниками будуть добре поводитися, і що капітал, який вони інвестують в Україну, буде захищено від конфіскації або націоналізації з боку будь-кого", - зазначив член наглядової ради "Київстару".

Як повідомлялося, Служба безпеки України 6 жовтня 2023 року повідомила про арешт 100% корпоративних прав "Київстару". Пізніше Шевченківський районний суд Києва виправив помилку у своєму рішенні і визначив, що арешту підлягають 47,85% корпоративних прав, які нібито належать підсанкційним особам.

VEON оскаржує арешт частини корпоративних прав "Київстару" в суді.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА