10:01 20.03.2024

Compass Engineering розробила програмне рішення з використанням машинного зору для прикордонників

2 хв читати

Компанія Compass Engineering (Київ) розробила технічне рішення для ефективного моніторингу і контролю ситуації на державному кордоні України з використанням технологій машинного зору, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Рішення автоматично виявляє та аналізує активність на певному відрізку кордону. Це зменшує вплив людського фактора і підвищує ефективність реагування на потенційні загрози. Ще одна перевага — сумісність з іншими продуктами у напрямках безпеки та моніторингу, які вже використовують військовослужбовці.

"Наша мета — створити продукт, який не лише виявляє потенційні загрози, але й передбачає їхній розвиток, надаючи нашим прикордонникам необхідний інструментарій для ефективного реагування. Разом з цим, розуміючи різноманітність засобів ведення війни, ми постійно модернізуємо систему та впроваджуємо нові інтелектуальні алгоритми, які б дозволили зменшити людський фактор та спростити роботу прикордонників", — розповів директор Compass Engineering Віталій Роздобутько.

Впровадження системи дозволить аналізувати відеодані в реальному часі, розпізнавати різноманітні об'єкти, включаючи транспортні засоби та людей, які можуть бути потенційною загрозою, а також позиційно та геолокаційно фіксувати їх на великих дистанціях.

Наразі розробники спільно з Держприкордонслужбою працюють над розгортанням цієї системи.

"Вона відкриває нові можливості для роботи та виконання визначених завдань, забезпечуючи важливими даними та аналітикою, які допомагають у кращому розумінні оперативної ситуації на кордоні та вчасному реагуванні на потенційні загрози", — зазначає начальник управління зв’язку та інформаційних систем Адміністрації Держприкордонслужби Микола Лущик.

Це не перший проєкт Compass Engineering для ДПСУ. Раніше розробники створили для прикордонників інноваційні комплекси тепловізійного спостереження, а також мобільні системи моніторингу держкордону.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА