20:51 08.05.2024

Низка держструктур Польщі повідомляє про кібератаки хакерів угруповання АРТ28

2 хв читати
Низка держструктур Польщі повідомляє про кібератаки хакерів угруповання АРТ28

Кілька державних та урядових установ Польщі останніми днями зазнали кібератак хакерського угруповання АРТ28, пов'язаного з Росією, повідомляє в середу Польське телебачення.

За його даними, дії хакерів зокрема відзначили в державному науково-дослідному інституті NASK, який займається кібербезпекою, а також у міністерстві оборони. Телебачення зазначає, що для атак використовувалися повідомлення, які надходили електронною поштою, в текстах містилися посилання, через які здійснювалося завантаження шкідливого програмного забезпечення.

"Результатом спільної роботи експертів та аналітиків стали рекомендації, які дозволять адміністраторам виявляти та припиняти таку діяльність, - повідомив в ефірі Польського телебачення керівник одного з підрозділів інституту NASK Себастіан Кондращук.

За його словами, "співпраця між установами державної системи кібербезпеки у сфері, що стосується спостереження за активністю та виявлення діяльності хакерських груп, пов'язаних з Росією, зараз надзвичайно важлива для безпеки Польщі".

Раніше цього тижня глава чеської дипломатії Ян Липавський викликав у МЗС посла Росії Олександра Зміївського через кібератаки на чеські установи та критичну інфраструктуру, за якими, як вважають у Празі, стоїть АРТ28.

"Ми закликали Росію утриматися від подібних акцій, які суперечать нормам ООН та її власним зобов'язанням", - наводить радіо слова представника МЗС Чехії Даніеля Драке.

Радіо нагадує, що "у п'ятницю чеське МЗС оголосило, що пов'язана з Росією хакерська група АРТ28, з минулого року піддає кібератакам чеські установи".

Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан також заявляв, що Чехія вже давно фіксує зростання активності Росії у сфері кібератак та кібершпигунства, і зареєструвала десятки атак на інфраструктуру.

За його словами, про більшість загроз громадськість не дізнається, їх усувають на початку. Про кібернапади, пов'язані з APT28, також повідомляла і Німеччина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

"Київстар" почне продавати номери з кодом "77" у червні-липні

"Київстар" отримав відмову судів на 15 клопотань і вісім апеляцій щодо арешту активів

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

Мінцифри розробило стратегію розвитку телекомунікацій до 2030 року

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА