08:09 08.01.2018

SpaceX провела успішний запуск ракети з секретним супутником Zuma

2 хв читати

Компанія SpaceX провела успішний запуск ракети Falcon 9 з космічним апаратом Zuma, чиє призначення зберігається в секреті. Відео запуску опубліковано на YouTube-каналі компанії Ілона Маска.

Цей запуск став першим для компанії в новому році. Як повідомляє Space.com, замовлення на запуск апарату Zuma видано урядом США. Створенням апарату займалася військово-промислова компанія Northrop Grumman. Характеристики орбіти і мета апарату засекречені, невідомо також, яке відомство США буде відповідати за його експлуатацію, зазначає CNN. Спочатку запуск Zuma планувався на листопад минулого року, проте був перенесений. Приводом стали технічні проблеми з обтічником ракети-носія і негода.

Запуск здійснили з мису Канаверал. Після від'єднання другого ступеня з космічним апаратом багаторазова перша ступінь ракети успішно приземлилася на посадочному майданчику.

Ілон Маск 20 грудня продемонстрував нову важку ракету-носій Falcon Heavy. Її встановили ​​на стартовому столі на мисі Канаверал у Флориді. За планами вона повинна стартувати в січні до орбіти Марса. При цьому її корисним навантаженням буде електромобіль Tesla Roadster вишневого кольору, в якому буде звучати пісня британського рок-співака Девіда Боуї Space Oddity. Як видно на опублікованих главою SpaceX фотографіях, машина буде закріплена між частинами головного обтічника ракети. Як пояснив сам Маск, він вважає "нудними" традиційні симулятори маси у вигляді бетонних або сталевих блоків. "Все нудне - жахливо, тому ми вирішили використовувати що-небудь незвичайне", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА