20:08 09.04.2018

Названо найкращий гол в історії Чемпіонатів світу з футболу

1 хв читати

Гол мексиканського футболіста Мануеля Негрете в ворота збірної Болгарії на ЧС -1986 визнаний найкращим в історії Чемпіонатів світу, повідомляє прес-служба Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

У матчі 1/8 фіналу домашнього Чемпіонату світу збірна Мексики виграла у Болгарії з рахунком 2: 0. Автором першого гола став Негрете, завершивши комбінацію своєї команди ударом в падінні з льоту на 36-й хвилині.

Цей гол у фінальному опитуванні серед уболівальників на сторінці ФІФА в Фейсбуці набрав більше голосів, ніж гол бразильця Едера в ворота збірної СРСР на чемпіонаті світу-1982 Іспанії. Цей (бразилець відправив м'яч у ворота витонченим ударом з-за меж штрафного) гол відбувся на 88-й хвилині матчу першого туру групового етапу ЧС, завдяки йому збірна Бразилії виграла у радянських футболістів з рахунком 2: 1. Втім, путівки до плей-офф завоювали обидві команди.

Усього ж на вибір було надано 32 голи, проведених в матчах Чемпіонатів світу. Голи вибиралися за олімпійською системою, починаючи зі стадії 1/16 фіналу. Гол, який набрав у своїй парі більше голосів, проходив до наступної стадії голосування. У підсумку до фіналу дісталися голи Негрете і Едера.

Голосування відбувалося з 31 березня по 9 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА