21:12 03.07.2019

На італійському острові Стромболі активізувався вулкан, загинув один турист

2 хв читати
На італійському острові Стромболі активізувався вулкан, загинув один турист

На італійському острові Стромболі, розташованому в Тірренському морі поблизу Сицилії, активізувався вулкан, що викликало паніку серед туристів, повідомляє в середу агентство АНСА.

Наразі відомо про одного загиблого туриста. Ще один турист, який перебував на схилі вулкана, постраждав, повідомили пожежники. Інформація про національність туристів не наводиться.

Очевидці, які знаходяться в селі Джіностра на острові, повідомляють, що і там можуть бути постраждалі.

На острів прибули пожежники, щоб загасити загоряння, що почались через виверження.

За даними агентства АНСА, схилами вулкана стікає лава.

Туристи розповіли, що почули потужний вибух, потім побачили стовп попелу, а потім на острів обрушився "град каміння", повідомляє агентство.

Інформації стосовно постраждалих не надходило. Берегова охорона Італії готова евакуювати всіх бажаючих, однак не бачить необхідності в повній евакуації людей з острова, повідомляє ANSA.

Водночас, очевидці повідомляють, що ситуація на острові складається критична, туристи були змушені сховатися в приміщеннях або зайти в море.

"Усі люди, що знаходяться в селі, близько ста туристів і місцевих жителів, забарикадувалися в будинках або ж кинулися в море. Ситуація критична, незважаючи на те, що наразі постраждалих немає", - розповів агентству власник магазину в селі Джіностро, розташованого на острові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА