19:15 30.08.2019

У Флориді запасаються водою, продуктами і пальним в очікуванні урагану "Доріан"

2 хв читати

Ураган "Доріан" набирає сили і продовжує рух у бік східного узбережжя США, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press.

Поки залишається неясно, з якої саме території вдарить "Доріан". Однак метеорологи прогнозують, що за вихідні ураган може посилитися до передостанньої по потужності - четвертої - категорії і наблизитися до Багам і Флориди.

У Флориді вже почали активно готуватися до можливого удару стихії. Місцева влада роздає жителям мішки з піском для спорудження захисних споруд від повеней. У супермаркетах спостерігаються довгі черги, люди активно купують питну воду, їжу і предмети першої необхідності.

На заправках зібралися черги з машин. Автомобілісти заправляються і набирають додаткові каністри з паливом. Поблизу мису Канаверал на сході Флориди із ним виникли проблеми.

Губернатор Флориди Рон Десантіс раніше ввів режим НС.

Низка круїзних компаній, зокрема американські Royal Caribbean і Carnival Cruise Lines, почали міняти маршрути своїх лайнерів, щоб уникнути попадання в зону можливого удару стихії. Деякі авіакомпанії зі свого боку стали пропонувати своїм клієнтам змінити дати вильотів без стягнення додаткової плати.

Станом на ранок п'ятниці, "Доріан" знаходився приблизно в 400 км на північний схід від Багамських островів. Швидкість вітрів сягала 110 км / год.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив скасувати запланований на кінець цього тижня візит до Польщі у зв'язку з наближенням до американської території урагану "Доріан".

"Я хочу особисто переконатися, що всі ресурси федерального уряду будуть спрямовані на ліквідацію наслідків урагану. Тому я вирішив відправити до Польщі замість себе віце-президента Майка Пенса в кінці цього тижня", - сказав Трамп у ході виступу в Білому домі.

До цього американський лідер попередив жителів Флориди про те, що ураган "Доріан" може мати руйнівні наслідки.

"Це буде дуже серйозний ураган, можливо, один з найсерйозніших!" - написав Трамп у своєму Твіттері.

НАСА опублікувало таймлапс-відео урагану "Доріан", котрий рухається над Атлантикою в бік Флориди. У п'ятницю вранці шторм проходив над територією Пуерто-Ріко. Американський Національний центр зі спостереження за ураганами прогнозує, що ураган, який посилився, досягне берегів США на початку тижня. 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА