20:51 29.09.2019

Ілон Маск показав "найпотужнішу ракету в історії" для колонізації Місяця і Марса

1 хв читати
Ілон Маск показав "найпотужнішу ракету в історії" для колонізації Місяця і Марса

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск представив публіці прототип багаторазового космічного корабля Starship, який може перевозити людей і вантажі на Місяць або Марс, повідомляється в Twitter компанії SpaceX.

Корабель зможе перевозити до ста людей і вантаж, що стане основою для колонізації Місяця і Марса. Компанія також назвала свій корабель "найпотужнішою ракетою в історії".

У ракети два щаблі - прискорювач Super Heavy і частина, до якої входить сам Starship. Маса корабля 120 тонн, а довжина - 50 метрів.

Маск оголосив, що Starship уперше полетить за 1-2 місяці: корабель підніметься приблизно на 20 кілометрів і через деякий час приземлиться назад. "Це звучить як безумство, але я думаю, що ми спробуємо вийти на орбіту менше ніж за шість місяців", - сказав глава СпасеХ.

Новий корабель - ракета з блискучої нержавіючої сталі, прикритої тонким шаром вогнетривкої прозорої кераміки. За словами підприємця, він "закоханий" у сталь: "Усі думають -" сталь же важка". Ні! Насправді це найлегша конструкція. Використання сталі - найкраще виробниче рішення у всій цій штуці. Нержавіюча сталь марки 301 за наднизьких температур зберігає ту саму міцність, що і кращі композитні матеріали або алюміній".

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА