08:28 11.12.2019

У Канаді провели випробування першого в світі приватного електролітака

2 хв читати
У Канаді провели випробування першого в світі приватного електролітака

Канадська компанія Harbour Air оголосила про успішне випробування в провінції Британська Колумбія першого електролітака, побудованого на приватні інвестиції.

Як повідомляє CTV News, політ тривав усього три хвилини, однак глава компанії Грег Макдугалл уже заявив, що випробування увійшло в історію.

Електролітак являє собою гідроплан DHC-2 Beaver 1957 року випуску, на який встановлені літіє-іонні батареї, які Harbour Air надала американська компанія magniX.Такі самі батареї використовуються, наприклад, на Міжнародній космічній станції.

За словами авторів проекту, в теорії, заряду батареї електролітака може вистачити на політ тривалістю 35 хвилин. Втім, якщо технологію вдасться доопрацювати, то цей час збільшиться до однієї-двох годин.

Як зазначає CTV News, успішний тестовий політ ще не означає, що керівникам Harbour Air вдасться незабаром використовувати свій винахід у комерційних цілях. Міністр транспорту Канади Марк Гарно заявив, що країна підтримує розвиток нових технологій, однак і літак, і двигун повинні пройти тривалу процедуру сертифікації.

Harbour Air - не єдина компанія, яка займається подібними розробками. Аналогічні роботи ведуть, наприклад, Boeing і Airbus. Американська авіабудівна компанія в кінці січня випробувала електричний пасажирський безпілотник, який в майбутньому повинен здійснювати польоти в міських умовах. Повністю електричний літак на авіасалоні у Франції в червні презентувала ізраїльська Eviation, яка також співпрацює з magniX.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

Прес-конференція голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олени Думи

Як дії АРМА можуть дискредитувати інститут управління арештованим майном

Ескулаб: 15 років на ринку медичних досліджень – підсумки, виклики та плани на майбутнє

Будівельні матеріали. Готовність до потреб ринку на відбудову

Як запустити розподілену генерацію в Україні. Виклики та можливості для територіальних громад

Дискусія на тему "Україна-Росія - тотальна війна. Коли фінал?"

Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, віра в перемогу, ставлення до виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА