22:02 29.05.2020

Усі винні в перестрілці в Броварах будуть жорстоко покарані - Аваков

3 хв читати
Усі винні в перестрілці в Броварах будуть жорстоко покарані - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков записав відеозвернення, в якому пообіцяв, що всі винні в перестрілці в Броварах будуть жорстоко покарані.

"О 7:15 ранку в Броварах 67 осіб влаштували масову бійку між собою зі стріляниною. 28 учасників цієї сутички вже затримані, 22-м висунуті підозри. Вилучено 16 одиниць зброї. Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди надовго сядуть до в'язниці. Щоб у майбутньому не брати участі в таких сутичках на вулицях. А такий бандитський спосіб заробітку грошей, ніколи не повторювався", - сказав Аваков у відеозверненні, опублікованому на офіційному сайті МВС України в п'ятницю ввечері.

За словами глави МВС причиною заворушень став конфлікт між двома перевізниками в Київській області.

"Між Броварами та Києвом щодня курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка в середньому - 14 гривень. Це 600000 гривень заробітку в день, а за рік - понад 220 млн гривень. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень - легальна. Частина, яку здійснюють обидва перевізника - ні. Саме за ці кошти для з'ясування стосунків між собою вони найняли бандитів і "забили стрілку", як у 90-ті, яка закінчилася стріляниною в житловому масиві Броварів. Троє учасників перестрілки зараз із вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні, їхньому життю нічого не загрожує. Мені шкода, що більшість із них - це молоді хлопці, які вирішили побути найманцями і заробити 800 гривень у день. Мій обов'язок зробити так, щоб усі ці бандити сіли до в’язниці", - підкреслив глава МВС.

Поліція класифікує дану перестрілку як тяжкий злочин, скоєний групою осіб.

"Щодо організаторів цих заворушень буде відкрито окреме провадження, крім цього поліція перевірить прозорість тендерів на розподіл квот на перевезення посадовими особами обласної влади, де інтереси перевізників ставляться, на жаль, вище інтересів людей. Ми поінформували всі правоохоронні органи, деталі злочину знає президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наше завдання, щоб всі, хто продемонстрував вседозволеність і став учасником злочину, отримали суворе покарання. Я особисто буду інформувати громадськість про деталі розслідування цієї справи", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, у Броварах стався конфлікт між підприємцями, які здійснюють пасажирські перевезення, та нелегальними перевізниками. За інформацією заступника глави МВС Антона Геращенка, троє учасників перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спочатку повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій і Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за даним фактом почали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані правоохоронцями як замах на вбивство двох і більше осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА