07:32 31.05.2020

На орбіту успішно стартував перший за дев'ять років американський космічний корабель з астронавтами

2 хв читати
На орбіту успішно стартував перший за дев'ять років американський космічний корабель з астронавтами

Новий американський пілотований космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX з двома астронавтами на борту в суботу успішно стартував на орбіту в рамках випробувального польоту, повідомило NASA.

Запуск корабля Crew Dragon був здійснений за допомогою ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида в 15:22 за часом Східного узбережжя США (22:22 за Києвом). Спочатку він мав відбутися ще 27 травня, але за 15 хвилин до старту був відкладений у зв'язку несприятливими погодними умовами. 31 травня передбачається стикування корабля з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Crew Dragon, на якому вирушили в випробувальний політ астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, став першим американським пілотованим кораблем, запущеним з території США з 2011 року, коли була припинена програма польотів багаторазових шатлів.

Через 12 хвилин після пуску Crew Dragon вийде на орбіту і попрямує до Міжнародної космічної станції (МКС), з якою він має зістикуватися 31 травня.

Тим часом, перший багаторазовий ступінь, який відокремився під час польоту від ракети-носія Falcon 9, повинен буде через дев'ять хвилин після старту здійснити автоматичну посадку на плавучій платформі Of Course I Still Love You, що перебуває в Атлантиці біля берегів Флориди.

Якщо під час польоту ракети відбудеться нештатна ситуація, то буде задіяна система аварійного порятунку, і від ракети має відокремитися спусковий апарат з екіпажем. Він оснащений вісьмома потужними двигунами Super Draco, які можуть відвести капсулу від аварійної ракети. Після цього апарат, що спускається з використанням парашутів, приземлиться в Атлантичному океані.

Запуск здійснюється в рамках контракту між NASA і SpaceХ зі створення корабля і ракети-носія для здійснення комерційних польотів астронавтів до МКС.

Нинішня місія Crew Dragon є останнім великим випробуванням корабля перед його сертифікацією NASA для здійснення регулярних комерційних пілотованих польотів на МКС. У березні 2019 року такий самий корабель здійснив перший успішний випробувальний політ на станцію в безпілотному режимі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

Прес-конференція голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олени Думи

Як дії АРМА можуть дискредитувати інститут управління арештованим майном

Ескулаб: 15 років на ринку медичних досліджень – підсумки, виклики та плани на майбутнє

Будівельні матеріали. Готовність до потреб ринку на відбудову

Як запустити розподілену генерацію в Україні. Виклики та можливості для територіальних громад

Дискусія на тему "Україна-Росія - тотальна війна. Коли фінал?"

Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, віра в перемогу, ставлення до виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА