19:11 01.06.2020

Обама закликає домогтися в США де-факто расової рівності у сфері правосуддя

2 хв читати
Обама закликає домогтися в США де-факто расової рівності у сфері правосуддя

Екс-президент США Барак Обама закликав американську громадськість "винести уроки" зі сформованої расової кризи в США для вирішення проблеми расової нерівності у сфері американського правосуддя.

"Якщо ми зможемо спрямувати наш обґрунтований гнів у мирні, стійкі й ефективні дії, то цей момент може стати справжнім поворотним моментом у тривалій подорожі нашого народу до вищих ідеалів", - пише він у статті під назвою "Як зробити цей момент поворотним для справжніх змін", оприлюдненій у понеділок на порталі Medium.

Обама також закликає "не виправдовувати насильство, не раціоналізувати його і не брати участі у ньому". Обама нагадав, що "сенс протесту полягає в тому, щоб підвищити обізнаність громадськості, звернути увагу на несправедливість".

"Якщо ми хочемо, щоб наша система правосуддя, і взагалі все американське суспільство, діяли б відповідно до більш високого етичного кодексу, то ми самостійно маємо змоделювати цей кодекс", - вважає екс-президент США.

У США протести у всій країні розпочалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцейські затримали чоловіка 25 травня в Міннеаполісі. Під час затримання один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів переросли в безлади, сутички з поліцією і погроми.

Учасники протестів вважають, що цей випадок ілюструє те, що в США часто ставлення до порушників із боку співробітників сил правопорядку - різне залежно від расової приналежності людини. Наприклад, як вважають учасники протесту, до чорношкірих у США ставлення в цих ситуаціях більш жорстке, ніж до білих американців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА