07:28 03.08.2020

Американський пілотований корабель Crew Dragon успішно приводнився в Мексиканській затоці

2 хв читати
Американський пілотований корабель Crew Dragon успішно приводнився в Мексиканській затоці

Новітній американський пілотований космічний корабель Crew Dragon в неділю після завершення тестового польоту до Міжнародної космічної станції здійснив успішну посадку на море, повідомило NASA.

Good splashdown of Dragon confirmed! Welcome back to Earth, @AstroBehnken and @Astro_Doug! pic.twitter.com/0vAS3CcK9P

— SpaceX (@SpaceX) August 2, 2020

.@AstroBehnken and @Astro_Doug have been lifted out of the water and are aboard the Go Navigator. Welcome home. #LaunchAmerica pic.twitter.com/gjqUcLMy8X

— NASA (@NASA) August 2, 2020

Після 19-годинного автономного польоту, що послідував за розстикуванням з Міжнародною космічною станцією (МКС), в неділю, капсула корабля з астронавтами Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном після розкриття всіх парашутів приводнилася о 14:48 за часом Східного узбережжя США в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).

У районі посадки перебуває пошуково-рятувальне судно GO Navigator, яке підніме капсулу з води на свій борт за допомогою гідравлічного підйомного пристрою, після чого з Crew Dragon буде витягнутий його екіпаж.

Це було перше приводнення американського корабля, вчинене за останні 45 років після завершення програми польотів "Аполлонів" в 1975 році.

Перший після майже дев'ятирічної перерви слідом за закінченням програми шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX у рамках комерційного контракту з NASA, стартував у свій випробувальний політ до МКС 30 травня.

В рамках тестового польоту багаторазовий корабель доставив на МКС Харлі і Бенкена, які пропрацювали там два місяці разом із російськими космонавтами Анатолієм Іванишиним та Іваном Вагнером і американським астронавтом Крісом Кессіді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА