07:42 15.08.2020

У Харківській області затримали групу осіб за розбійний напад на агрофірму

2 хв читати
У Харківській області затримали групу осіб за розбійний напад на агрофірму

Правоохоронці попередили і затримали групу осіб за розбійний напад на агрофірму в с. Катеринівка Харківської області, повідомив відділ комунікації Національної поліції області.

"Правопорушниками виявилися 43-річний житель Дергачівського району, троє харків'ян 35, 32 і 23 років і 24-річний житель Лозової. Всі п'ятеро раніше мали проблеми з законом. Зазначені особи затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Речові докази вилучено та спрямовані для проведення експертного дослідження", - сказано в повідомленні.

У поліції зазначили, що 14 серпня близько 2:00 п'ятеро зловмисників у балаклавах проникли в приміщення сторожки на території сільськогосподарського підприємства. Під загрозою застосування предмета, схожого на пістолет, вони зв'язали охоронця скотчем і зайшли на об'єкт, де через кілька хвилин виявили на території ще одного охоронця. Двоє з правопорушників залишилися з ним, інші пішли до адмінбудівлі підприємства, де віджали раму пластикового вікна і проникли в кабінет. Зловмисники заволоділи грошима в сумі 3600 грн, а також металевим сейфом, в якому знаходилися близько 20 тис. грн.

"Після скоєння злочину зловмисники сіли в автомобіль і на великій швидкості вирушили до Харкова. Працівники карного розшуку влаштували кілька засідок на території Лозівського району та в Харкові, і приблизно за 3 години зловили зловмисників в Московському районі міста", - розповіли в поліції.

Поліцейські встановили, що зазначені особи з листопада 2019 року здійснили низку пограбувань і крадіжок з офісних приміщень підприємств на території Харківської області та обґрунтовано підозрюються у скоєнні зазначених злочинів. Зараз перевіряється їх причетність до аналогічних правопорушень на території регіону та інших областей України.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального злочину і обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА