07:31 26.08.2020

Майже 400 тис. людей евакуюють у районі Мексиканської затоки через наближення урагану "Лора"

2 хв читати
Майже 400 тис. людей евакуюють у районі Мексиканської затоки через наближення урагану "Лора"

Сотні тисяч американців з міст Техасу і сусідньої Луїзіани повинні покинути свої будинки через наближення урагану "Лора", який вирує в Мексиканській затоці, повідомляє агентство Associated Press.

Розпорядження про евакуацію стосується як мінімум 385 тис. жителів техаських міст Бомонт, Галвестон і Порт-Артур. У Луїзіані і того більше людей повинні покинути оселі в низині на південному заході штату, де штормові хвилі можуть повністю затопити прибережні райони. Агентство не зазначає точної кількості американців, яких необхідно евакуювати.

У Галвестоні і Порт-Артурі наказ про обов'язкову евакуацію почав діяти о 6 годині ранку у вівторок. Людям, які збираються відправитися в притулки, запропоновано взяти з собою одну сумку з особистими речами і маски, щоб зменшити поширення коронавірусу. Мер Порт-Артура заявив городянам, що якщо вони планують залишитися вдома, то "ви залишитеся тут самі".

У Х'юстоні влада міста попросила людей підготувати запаси їжі на випадок, якщо їм доведеться евакуюватися. Багато жителів ще ремонтують будинки після удару урагану "Гарві" три роки тому.

У Луїзіані та Місісіпі оголосили надзвичайну ситуацію, відкрили притулки, оснащені спальними місцями.

Фахівці американського центру з відстеження ураганів вважають, що "Лора" посилиться до третьої, передостанньої категорії потужності, до того, як вдарить по штатам пізно увечері в середу або рано вранці в четвер з силою вітру до 185 км на годину.

Станом на ранок вівторок "Лора" перебувала на відстані 940 км від озера Чарльз в Луїзіані, ураган рухається зі швидкістю 26 км на годину.

Ураган вже минув Кубу, а до цього - Гаїті та Домініканську республіку, де загинули близько 20 осіб. У Домінікані через удар стихії вийшло з ладу електропостачання, сталися сильні повені.

Майже всі метеорологи вважають, що найближчим часом ураган буде лише посилюватися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА