19:59 12.10.2017

Україна має намір виставити на аукціон Ан-124 "Руслан", що належить Лівії

2 хв читати
Україна має намір виставити на аукціон Ан-124 "Руслан", що належить Лівії

Україна має намір виставити на міжнародний аукціон важкий транспортний Ан-124 "Руслан", що належить Лівії, в разі непогашення лівійською стороною заборгованості в $1,2 млн за регламентне обслуговування та зберігання літака, переданого лівійцями ДП "Антонов" (Київ) у 2010 році, повідомила в четвер юридична фірма "Ільяшев і партнери".

Згідно з повідомленням прес-служби ЮФ, ДП "Антонов" звернулося до Святошинського районного суду Києва з клопотанням про надання дозволу на примусове виконання прийнятого в травні на користь ДП "Антонов" рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду (МКАС) при Торгово-промисловій палаті України (ТППУ) про стягнення 32 млн грн з виконавчого органу за спеціальними авіаперевезеннями Лівії, що виступає правонаступником лівійської державної авіакомпанії Libyan Arab ir Cargo, яка доставила літак в Україну на обслуговування у 2010 році

"Лівійський державний орган добровільно рішення арбітражного суду не виконав. ДП "Антонов", захищаючи свої законні права, змушений просити здійснити стягнення на літак Ан-124-100 "Руслан", що належить лівійській стороні й розміщений у Києві. У разі непогашення заборгованості, літак буде виставлений державною виконавчою службою (ДВС Міністерства юстиції-ІФ) на аукціон", - наводиться в прес-релізі коментар старшого партнера ЮФ "Ілляяшев та Партнери" Романа Марченка.

Як уточнив Р.Марченко агентству "Інтерфакс-Україна", переданий лівійцями на регламентні роботи і зберігання в Україні транспортник мав бути переданий замовнику в 2012 році, проте той не зміг забрати його в зв'язку з військовими діями в Лівії.

"Через відсутність прогресу в переговорах з лівійською стороною про подальшу долю літака, а також накопичення заборгованості за його зберігання, в 2016 році ДП "Антонов" звернулося з судовим позовом в МКАС, який ухвалив рішення про стягнення $1,2 млн на користь українського підприємства. У разі невиконання судового рішення літак буде виставлений на міжнародний аукціон. Стартова ціна буде визначена незалежним оцінювачем Мін'юсту", - повідомив він.

Як повідомлялося, Україна продала два транспортних Ан-124-100 "Руслан" Лівії на початку 2000-х. Вартість угоди не озвучувалася.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків самого широкого призначення, з 2016 року входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Авіатранспортне підрозділ ДП "Антонов" - "Авіалінії Антонова" - один з провідних світових операторів Ан-124-100 "Руслан", який протягом багатьох років задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів. В активі компанії - також виконання стратегічних авіаперевезень в рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА