17:07 27.10.2017

"Київенерго" оцінює щоденні збитки від постачання тепла бюджетникам у 1,2 млн грн

2 хв читати

 Збитки ПАТ "Київенерго" від постачання тепла і гарячого водопостачання (ГВП) бюджетним установам становлять близько 1,2 млн грн на добу, заявляють у прес-службі компанії.

"Через невідповідність цін (ціни газу, який відпускає "Нафтогаз" для цих цілей (7907,2 грн), і ціни газу, закладеної в тариф на тепло для бюджетних установ (4942 грн) - ІФ) збитки "Київенерго" за квітень-жовтень 2017 року сягнули 74 млн грн. Наразі по соціальній сфері (дитячі садки, лікарні) "Київенерго" щодоби зазнає збитків у розмірі 1,2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу вирішив знизити ціну газу, що відпускається "Нафтогазом" для опалення і ГВП бюджетних установ, на 22% - зі 7907,2 грн до 6177,5 грн за 1 тис. куб. м (без транспортування і ПДВ). Проте, на думку "Київенерго", ці зміни не дадуть швидкого ефекту.

"Врегулювання дисбалансу фактичних та тарифних цін на газ для уникнення колосальних збитків теплової галузі зараз залежить від оперативності погодження Мінфіном змін до постанови Кабміну №187 (про зниження ціни на 22% - ІФ), підписання змін прем'єр-міністром та оприлюднення. Після цього НКРЕКП має відкоригувати тарифи на виробництво тепла котельними і ТЕЦ з урахуванням цін на газ", - пояснюють у "Київенерго".

У компанії також нагадують, що процедура коригування тарифу на тепло НКРЕКП триває понад місяць, а з урахуванням затримок із публікацією рішень регулятора "Урядовим кур'єром" може потребувати ще більше часу.

"Опалювальний сезон для теплопостачальних компаній знову загрожує обернутися збитками, фінансовими труднощами і відсутністю коштів для закупівлі газу", - резюмують у "Київенерго".

Як повідомлялося, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА