13:51 20.11.2017

Засідання НКРЕКП знову не відбулося через відсутність кворуму

2 хв читати
Засідання НКРЕКП знову не відбулося через відсутність кворуму

Засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП), заплановане на 20 листопада, не відбулося через відсутність кворуму, повідомляється на сайті регулятора.

"У зв'язку з відсутністю кворуму схвалення проектів вторинного законодавства до закону України "Про ринок електроенергії", запланованих на 20 листопада, перенесено", - зазначено в повідомленні.

Регулятор спробує зібрати кворум 21 листопада.

Як повідомлялося, засідання НКРЕКП у п'ятницю також зірвалося через відсутність кворуму в результаті виходу на лікарняний Бориса Циганенка.

Комісія складається із семи осіб, поточна чисельність - лише четверо (Дмитро Вовк, Вікторія Морозова, Руслан Машляківський і Б.Циганенко).

Президент України Петро Порошенко указом від 23 березня 2017 року затвердив план ротації голови та членів НКРЕКП, згідно з яким звільненню у строк не пізніше шести місяців з дня набуття чинності законом про НКРЕКП підлягають Юрій Голляк і Володимир Євдокімов; у строк не пізніше 12 місяців - Вікторія Морозова та Борис Циганенко; у строк не пізніше 18 місяців - Руслан Машляківський і голова НКРЕКП Дмитро Вовк. Наприкінці травня президент звільнив Ю.Голляка та В.Євдокімова з посади членів НКРЕКП.

Членів НКРЕКП обиратиме номінаційна комісія у складі п'ятьох осіб: двох представників делегує президент, двох - парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного - Кабінет Міністрів. При цьому голову НКРЕКП члени комісії обиратимуть на закритому голосуванні, переобрання голови - що два роки після затвердження першого складу комісії.

Президент України Петро Порошенко 17 листопада обрав Василя Котка та Семена Поташника своїми представниками в конкурсній комісії з відбору кандидатів на посади членів НКРЕКП. Раніше своїх представників до номінаційної комісії відібрали Верховна Рада (Світлана Голікова і Василь Яструбинський) і Кабінет Міністрів (Микола Ніцак).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА