18:04 21.11.2017

Ощадбанк залучив у НБУ рефінансування на 3 млрд грн з огляду на нарощування кредитування великих корпоративних клієнтів

1 хв читати
Ощадбанк залучив у НБУ рефінансування на 3 млрд грн з огляду на нарощування кредитування великих корпоративних клієнтів

Державний Ощадбанк (Київ) за результатами тендера з підтримки короткострокової ліквідності банків 15 листопада залучив у Національного банку України (НБУ) 3 млрд грн на 84 дні під 15,5% річних під заставу ОВДП, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Ощадбанку.

Як зазначили в прес-службі, необхідність у залученні рефінансування обумовлена значним обсягом операцій із кредитування великих корпоративних клієнтів реального сектора економіки.

"Попри те, що Ощадбанк залишається одним із лідерів з приросту строкової ресурсної бази в національній валюті, яка за дев’ять місяців поточного року зросла на 7,7 млрд грн, обсяг гривневої ліквідності недостатній для повного покриття потреб клієнтів у кредитуванні. Слід зауважити, що зазначене рефінансування принципово відрізняється від того, що банки масово залучали раніше під час кризи. Зокрема, йдеться про диверсифікацію джерел фінансування. З огляду на об'єктивну тенденцію до зростання процентних ставок залучення на ринку банк використовує ринковий підхід до управління своєю ліквідністю, зберігаючи при цьому ефективність", - сказав представник прес-служби.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (220,723 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА