08:05 22.11.2017

Нафта Brent подорожчала до $ 63 за барель на сигналах зниження запасів у США

2 хв читати
Нафта Brent подорожчала до $ 63 за барель на сигналах зниження запасів у США

Ціни на нафту еталонних марок продовжують підніматися в ході торгів в середу і торгуються близько до максимуму за два роки після зростання напередодні на даних про зниження запасів палива в США.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:06 кск зросла на $ 0,43 (0,69%) - до $ 63 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 0,35 (0,56%) - до $ 62,57 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,89 (1,57%) - до $ 57,72 за барель. Напередодні вартість ф'ючерсу підвищилася на $ 0,41 (0,73%) - до $ 56,83 за барель.

Як повідомив у вівторок Американський інститут нафти (API), запаси нафти в США за підсумками минулого тижня впали на 6,36 млн барелів. Офіційні дані міністерства енергетики будуть оприлюднені в середу о 17:30 кск, і експерти очікують, що вони вкажуть на зменшення запасів на 2,2 млн барелів.

Окрім того, Саудівська Аравія у вересні скоротила експорт нафти на 2,4% в порівнянні з попереднім місяцем і збільшила видобуток на 0,2%, свідчать дані на сайті Joint Organization Data Initiative (JODI). Обсяг експорту зменшився до 6,549 млн барелів на добу (б / д) в порівнянні з 6,708 млн б / д в серпні. При цьому показник впав на 16,2% щодо вересня 2016 року.

Також учасники ринку очікують майбутню зустріч ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні і на якій будуть присутні партнери картелю за угодою про обмеження видобутку. Раніше представники Саудівської Аравії і ОАЕ висловилися за продовження угоди.

"Таке враження, що у нафти немає іншого шляху, окрім як наверх, - говорить старший стратег CMC Markets Майкл Маккарті. - Трейдери активно обговорюють можливі підсумки засідання ОПЕК, і якщо картель не виправдає очікування, це стане великим розчаруванням".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА