13:06 22.11.2017

Кабмін створив нову наглядову раду "Нафтогазу"

2 хв читати
Кабмін створив нову наглядову раду "Нафтогазу"

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив новий склад наглядової ради (НР) НАК "Нафтогаз України", четверо незалежних членів в якій є представниками іноземних держав.

Зокрема, Клер Споттісвуд (Clare Spottiswoode, Велика Британія) має досвід роботи директором у компанії Gas Strategies, Бруно Лескер (Bruno Lescoeur, Франція) - в Electricite de France, Амос Гохштайн (Amos Hochstein, США) - працював членом Бюро енергетичних ресурсів США, з 2014 року працював спеціальним посланником і координатором з міжнародних енергопитань в адміністрації Барака Обами, а Стів Гейсом (Steve Haysom, Канада) - має досвід роботи старшим віце-президентом у компанії 7th Generation Energy.

Крім того, до складу НР увійшли українці Олександр Гриценко (голова правління Укрексімбанку), Сергій Попик (радник прем'єра). Зберіг свою позицію в НР Володимир Демчишин.

"К.Споттісвуд має багаторічний досвід роботи в нафтогазовому секторі... також створювала ринок газу у Великій Британії, працювала в національному регуляторі Великої Британії. Б.Лескер працював на керівних посадах у найбільшій державній енергокомпанії Франції. А.Гохштайн - колишній дипломат США, дуже добре знає Україну, допомагав нам у питаннях реверсу газу... С.Гейсом - громадянин Канади, один із найкращих у світі експертів із розвідки та видобутку газу", - прокоментував призначення прем'єр-міністр.

За його словами, склад НР сформовано в тісній співпраці з міжнародними партнерами.

"Перед новою НР стоятиме питання підвищення ефективності компанії, здійснення швидкого розподілу постачання, видобутку і трейдингу. Буде завдання забезпечити різке нарощування видобутку газу в країні... сприяння максимальній демонополізації ринку та створенню ринку газу в Україні", - зазначив В.Гройсман.

"Нафтогаз" вітає призначення нових членів наглядової ради та відновлення її дієздатності. Перед компанією стоїть багато завдань, які можуть бути вирішені лише за наявності професійної наглядової ради, яка має належні кваліфікації та повноваження", - наводить прес-служба НАК слова голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

За словами голови "Нафтогазу", призначення членів наглядової ради є лише першим із кількох невідкладних кроків, які мають бути зроблені найближчим часом для успішного просування реформ у газовому секторі. Крім того, необхідними кроками є завершення виконання плану реформи корпоративного управління в повному обсязі з подальшою передачею управлінських повноважень від уряду до органів управління компанії, а також затвердження урядом стратегії розвитку компанії та деполітизація ціни на газ.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу у підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА