09:32 29.11.2017

Великобританія може виплатити ЄС за Brexit 60 млрд євро

2 хв читати
Великобританія може виплатити ЄС за Brexit 60 млрд євро

Великобританія і Європейський союз досягли принципової домовленості про обсяг фінансових зобов'язань Лондона перед Брюсселем у розмірі 60 млрд євро, повідомили ввечері у вівторок британські ЗМІ.

Першою про це написала газета The Telegraph із посиланням на джерела в обох делегаціях. Потім інформацію про угоду підтвердили також джерела інших видань та інформаційних агентств.

Названа сума - це приблизні розрахунки, підсумкова компенсація залежатиме від того, яким чином сторони розраховуватимуться за фінансовими зобов'язаннями один перед одним. В результаті Лондон може заплатити Брюсселю 45-55 млрд євро, пише Telegraph.

За розрахунками Єврокомісії, Великобританія має виплатити кошти до 2020 року, оскільки, перебуваючи в складі ЄС, воно зобов'язалося брати участь у фінансуванні європейських програм, розрахованих на період 2014-2020 рр.

Як повідомлялося раніше, сума претензій Євросоюзу до Лондону становить 60 млрд євро. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявляла, що Лондон не відмовляється від своїх зобов'язань, але жодного разу не назвала суму, яку готовий заплатити Сполучене Королівство, зазначає Deutsche Welle.

Фінансові зобов'язання Великобританії перед ЄС є одним із головних питань, без компромісу за якими Євросоюз відмовляється переходити до другої фази переговорів щодо Brexit. Крім того, Брюссель хоче домогтися від Лондона чіткості в таких питаннях, як права громадян кожної зі сторін після завершення процесу Brexit і облаштування кордону між Північною Ірландією і членом ЄС Ірландією.

Т.Мей 4 грудня планує зустрітися з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Цю дату називають у Брюсселі як "крайній термін" для прояснення позицій Лондона щодо спірних питань навколо Brexit. Очікується, що формальне рішення про перехід до завершальної фази переговорів має бути прийнято на саміті ЄС 14-15 грудня в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА