15:37 30.11.2017

ЄБРР наголошує на важливості запуску в Україні приватизації держпідприємств

1 хв читати
ЄБРР наголошує на важливості запуску в Україні приватизації держпідприємств

 Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) наголошує на важливості приватизації держпідприємств для підтримки подальшого економічного відновлення України, повідомив голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

"Економіка України нарешті стабілізувалася. Спостерігається стабільне зростання у 2-2,5% на рік. Реалізуються важливі для суспільства реформи, наприклад, реформа охорони здоров'я, освіти, пенсійна реформа. В низці секторів намітився активний рух, активне зростання - це сектори інформаційних технологій і відновлюваної енергетики. Там зростають інвестиції. Однак іще необхідно відновити реформування держсектора, держпідприємств і домогтися початку приватизації. Це буде однією з найголовніших реформ наступного року", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

За словами Ш.Аджунера, наміри ЄБРР щодо державних банків не змінилися - їх необхідно привести до повної комерціалізації.

"Уряд, а саме Мінфін, наразі виробляє стратегію розвитку держбанків, яка передбачає приватизацію. Зокрема, мажоритарну приватизацію "Ощадбанку". Тобто вони мають визначитися зі стратегічним напрямом, а потім ми, як і планували, працюватимемо з цими банками для повного їх виведення на повну комерціалізацію", - додав директор ЄБРР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА