20:32 05.12.2017

Мінфін уперше в 2017 році продав 3-міс. ОВДП та ОВДП в євро

2 хв читати
Мінфін уперше в 2017 році продав 3-міс. ОВДП та ОВДП в євро

Міністерство фінансів України на аукціонах у вівторок після тривалої перерви запропонувало та розмістило облігації внутрішньої держпозики в євро - на EUR90 млн на півтора року під 3,95% річних, тоді як на попередньому аукціоні наприкінці жовтня минулого року воно залучило EUR141,3 млн на два роки під 4% річних.

Як зазначено в повідомленні відомства на його сайті, загалом на аукціон було подано чотири заявки, з яких відхилено одну на EUR22 млн під 4% річних.

У вівторок Мінфін також уперше від початку грудня минулого року продав 3-місячні гривневі папери - на 201,52 млн грн під 15,3% річних, що дещо вище за поточну ставку розміщення схожих депозитних сертифікатів Нацбанку (15-15,1% річних), як і ставку ОВДП на аукціонах річної давності (15% річних).

Окрім того, на аукціонах у вівторок було дорозміщено доларові півторарічні облігації з можливістю дострокового погашення, які несподівано були виставлені на аукціон тиждень тому, проте за тієї ж ставки 3,85% річних обсяг продажу впав із $575 млн до $26 млн.

Мінфіну вдалося також залучити ще 201,52 млн грн від розміщення 11-місячних паперів, проте для цього довелося підвищити їхню ставку до 15,3% річних із 14,65-14,7% річних на попередньому результативному аукціоні наприкінці жовтня цього року.

Як повідомлялося, на наступний вівторок, 12 грудня, міністерство призначило позаплановий аукціон із розміщення річних валютних паперів, а 19 грудня, як і було заплановано спочатку, відбудеться аукціон з продажу дворічних валютних облігацій.

Коментуючи успішні позапланові аукціони з продажу валютних паперів наприкінці листопада, в Нацбанку пояснили їх надлишками валютної ліквідності у банків, які перевищували $4 млрд. Заступник глави НБУ Олег Чурій тоді зазначив, що в другій половині грудня Мінфін чекає на роловер за раніше випущеними валютними ОВДП. "Цілком можливо, що Мінфіну вдасться ще залучити (валютні кошти - ІФ)", - сказав заступник глави НБУ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА