08:05 06.12.2017

Суд відновив "абонплату" за розподіл для "Луганськгазу"

2 хв читати
Суд відновив "абонплату" за розподіл для "Луганськгазу"

Окружний адміністративний суд Києва відновив дію постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕКУ) №366 від 28 березня 2017 року "Про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для ПАТ "Луганськгаз" (за принципом "абонплати" за приєднану потужність), повідомила прес-служба НКРЕКУ.
Відповідне рішення ухвалене 30 листопада за позовом "Луганськгазу", комісія має намір оскаржити його в суді апеляційної інстанції.
"НКРЕКУ вважає, що судом невірно встановлені обставини справи, неправильно досліджені і оцінені докази, порушені норми матеріального та процесуального права ... Окрім того комісія вважає неприйнятним, що в порушення норм Конституції України органи судової влади втручаються у виняткову компетенцію НКРЕКУ", - відзначають в прес -службі регулятора.
Як повідомлялося, НКРЕКУ 28 березня 2017 прийняла рішення про введення в дію абонплати за розподіл газу. Нова система передбачає відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу, як товару.
За її умовами, кожен споживач повинен щомісячно платити за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної здатності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. У той же час, ціна закуповуваного абонентом газу вже не повинна включати вартість транспортування і розподілу.
У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність перегляду регулятором прийнятого рішення.
В.Гройсман зазначив, що відповідно до проведеного аналізу рішення про введення абонплати може обернутися зростанням платежів за газ для різних категорій споживачів в 1,3-3 рази, що є неприпустимим, оскільки стосуватиметься кількох мільйонів домогосподарств.
Пізніше про необхідність призупинити дію постанови про абонплату за газ заявив президент України Петро Порошенко. За його словами, має бути знайдене узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів і поширення субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує.
В результаті, 10 квітня НКРЕКУ скасувала своє рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА