08:28 08.12.2017

Ціна нафти Brent стабілізувалася на позначці $ 62,21 за барель

2 хв читати
Ціна нафти Brent стабілізувалася на позначці $ 62,21 за барель

Ціни на нафту стабільні в п'ятницю після стрибка за підсумками попередньої сесії, в фокусі уваги ринку залишається зростаючий видобуток нафти в США, пише MarketWatch.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $ 0,01 (0,02%) - до $ 62,21 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 0,98 (1,6%) - до $ 62,20 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,04 (0,07%) - до $ 56,65 за барель. До закриття ринку в четвер вартість контракту збільшилася на $ 0,73 (1,3%) - до $ 56,69 за барель.

Дані Міненерго США, оприлюднені в середу, вказали на зростання виробництва нафти в країні за підсумками сьомого тижня поспіль - до 9,7 млн ​​барелів на добу (б / д), максимуму з початку відстеження цих даних в 1983 році.

Ціни на нафту завершують підйомом другий рік поспіль на тлі обмеження видобутку країнами ОПЕК +. Проте, зберігаються побоювання, що підвищення вартості нафти призведе до активізації виробників сланцевої нафти в США.

"Найбільш важливим фактором зараз є не ОПЕК, а видобуток сланцевої нафти в США", - відзначає аналітик з сировинних ринків Commerzbank AG Юджин Вайнберг. Експерт очікує відновлення зниження цін на нафту в найближчі місяці через збільшення виробництва нафти в США.

Аналітики JPMorgan Chase & Co відзначають, що для суттєвого стрибка видобутку нафти в США необхідно, щоб ціна WTI стійко перевищувала $ 60 за барель.

Згідно з оцінками S & P Global Platts, оприлюдненими в четвер, видобуток нафти країнами ОПЕК в листопаді скоротився до мінімального рівня за шість місяців.

Опитування, проведене S & P Global Platts, показав, що ОПЕК знизила видобуток нафти в минулому місяці на 220 тис. барелів на добу (б / д) в порівнянні з жовтнем - до 32,35 млн б / д. Падіння видобутку обумовлено стійким скороченням виробництва нафти в Анголі, Саудівській Аравії, Іраку, Венесуелі, Лівії та ОАЕ, відзначають експерти.

Саудівська Аравія, за їхніми оцінками, знизила видобуток в листопаді на 50 тис. б / д, до мінімальних за чотири місяці 9,97 млн ​​б / д.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА