11:34 11.12.2017

ПриватБанк допускає залучення рефінансування НБУ для відшкодування коштів Суркісам

2 хв читати
ПриватБанк допускає залучення рефінансування НБУ для відшкодування коштів Суркісам

ПриватБанк (Київ) допускає необхідність залучення рефінансування Національного банку України (НБУ) для відшкодування коштів за позовами Суркісів.

"ПриватБанк отримав інформацію про статус виконавчого провадження. У разі необхідності виконання дій за виконавчим провадженням банк може звернутися до Національного банку для рефінансування з метою забезпечення високого рівня ліквідності", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку.

За даними прес-служби, з наближенням кінця року ПриватБанк зосереджений, насамперед, на забезпеченні виконання необхідних норм резервування, перерахування клієнтських платежів до бюджетів, забезпечення необхідного рівня ліквідності для виконання платежів клієнтів - і юридичних осіб, і фізичних осіб напередодні свят.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України (НБУ) і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% у його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.

У рамках націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

І.Суркіс і його брат Г.Суркіс, а також інші пов'язані з ПриватБанком особи подали 42 позови проти НБУ. Майже всі позови подані до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов'язаними з ПриватБанком.

Іншими позивачами, зокрема, є батько Ігоря і Григорія - Рахміль Суркіс, Світлана Суркіс (дочка Г.Суркіса), Марина Суркіс (дочка І.Суркіса), Поліна Ковалик (є одним з акціонерів А-Банку), А-Банк, футбольний клуб "Динамо" (І.Суркіс - президент клубу), а також пов'язані з Суркісами офшорні компанії - Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP.

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов'язав ПриватБанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і EUR7,8 тис.

НБУ подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України та звернувся до суду з проханням зупинити виконання рішення до вирішення спору в касаційній інстанції.

Водночас Державна виконавча служба 13 листопада відкрила провадження про стягнення з ПриватБанку коштів на користь І.Суркіса, Р.Суркіса, С.Суркіс, М.Суркіс і П.Ковалик. Наразі провадження перебувають у статусі примусового стягнення. Суми коштів, що підлягають стягненню, в системі не уточнюються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА