18:06 14.12.2017

МВФ: Приїзду місії до Києва немає в порядку денному

2 хв читати
МВФ: Приїзду місії до Києва немає в порядку денному

Приїзд місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) до Києва в рамках четвертого перегляду програми співпраці з Україною наразі відсутній у порядку денному, повідомив офіційний представник МВФ Вільям Мюррей (William Murray).

"У нас поки що не заплановано прибуття місії для перегляду. Ми з Україною ще повинні вирішити низку питань для завершення чергового перегляду", - сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Раніше, в цей день, в.о. глави Національного банку України (НБУ) Яків Смолій повідомив, що прибуття місія МВФ можливе в січні 2018 року і виділення чергового транша кредиту за програмою EFF - у другому кварталі майбутнього року.

Заступник глави НБУ Олег Чурій повідомив, що в 2018 році очікується надходження двох траншів МВФ на загальну суму $3-3,5 млрд.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,57 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,63 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза через невиконання умов, політичну кризу і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування поновилися, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

У рамках четвертого перегляду, який відкриває шлях для отримання п'ятого транша, МВФ ще продовжує вивчати ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Крім цього, Україна ще необхідно прийняти законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати процес приватизації держпідприємств, щоб він був прозорим і ґрунтувався на ринкових механізмах, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА