14:01 15.12.2017

"Укрзалізниця" планує в 2018 р. спрямувати 22 млрд грн на капінвестиції

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує в 2018 р. спрямувати 22 млрд грн на капінвестиції

ПАТ "Укрзалізниця" планує в 2018 році спрямувати 22 млрд грн на капітальні інвестиції, зокрема із запланованих коштів близько 7 млрд грн планується спрямувати на залізничну інфраструктуру, повідомив в. о. голови ПАТ Євген Кравцов.

"Нині ми якраз завершуємо план капітальних інвестицій на наступний рік. Можу сказати, що ми загалом плануємо на 2018 закласти кошти у розмірі 22 млрд грн щодо капітальних інвестицій. Приблизно третину з цих коштів, це близько 7 млрд грн, плануємо спрямувати на модернізацію, реконструкцію залізничної інфраструктури", - заявив він на церемонії відкриття оновленої філії "Центр діагностики залізничної інфраструктури".

Є.Кравцов наголосив, що головним завданням для ПАТ наступного року буде привести всю інфраструктуру до належного стану, забезпечити максимальне зняття обмежень на швидкість пересування поїздів, а також підняття швидкостей до паспортних значень.

Він також повідомив, що в 2018 році планується спрямувати 150-200 млн грн на програму із забезпечення працівників "Укрзалізниці" власним житлом.

За його словами, в 2017 році для цих цілей було виділено 100 млн грн, і наприкінці грудня 100 сімей залізничників отримають квартири в місті Синельниковому Дніпропетровської області.

Цього року також було розпочато ще низку проектів за цим напрямом, проте їх завершення планується вже наступного року.

ПАТ "Укрзалізниця" є основним перевізником вантажів і пасажирів, обсяг перевезень становить 81,7% від загального вантажопотоку (без урахування трубопровідного) і 36,1% пасажиропотоку в країні. Експлуатаційна довжина залізничних колій становить 19,8 тис. км, понад 47,2% ліній електрифіковані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА