19:17 15.12.2017

В Україні обрали найоригінальніший нон-фікшн для підлітків

2 хв читати

Спецвідзнаку єдиного в Україні рейтингу дитячої літератури “BARABOOKA” за оригінальний підхід до науково-популярної літератури для підлітків отримала книга “Голосно, тихо, пошепки” творчої майстерні “Аґрафка” від Видавництва Старого Лева.

Саме на цій книзі зупинили свій вибір представники спільного благодійного проекту IT-компанії Lucky Labs та БФ “Я Майбутнє України” – ЛакіБукс, що займається виданням та розповсюдженням україномовної літератури для підлітків у жанрі нон-фікшн у південних та східних регіонах країни.

“В останні роки в Україні з'явилося багато пізнавальних книжок. Але науково-популярної літератури для підлітків в нас майже не було. Благодійний проект ЛакіБукс зробив акцент на виданні та поширенні книжок саме цього жанру і менш ніж за рік встиг чимало зробити. Успіхи проекту помітила БараБука, і саме тому ЛакіБукс довірили відзначити найоригінальнішу науково-популярну книгу 2017-го року”, - зазначає редактор порталу української дитячої книги “БараБука” Ганна Третяк.

“Голосно, тихо, пошепки” – книга про різноманітні звуки, що нас оточують, характер їх виникнення та вплив на повсякденне життя. Та основний зміст в ній доноситься не звуками, і навіть не текстом, а дуже незвичайною та яскравою візуалізацією. Саме за це її відзначили нагородою, каже проджект-менеджер компанії Лакі Лабс Тимур Савчук, що вручав спецвідзнаку ЛакіБукс переможцю під час нагородження, - Ми вдячні Барабуці та всім причетним за можливість долучитися до топ-рейтингу українських книжок для дітей та підлітків”.

Представники ЛакіБукс вирішили не зупинятись на врученні спецвідзнаки і придбали 50 примірників “Голосно, тихо, пошепки” для передачі в дитячі заклади південних регіонів України.

“Разом із першим виданням нашого проекту “Тесла та машина на космічній енергії” книга “Голосно, тихо, пошепки” наступного тижня відправиться у школи-інтернати Одещини, Миколаївщини та Херсонщини”, - каже Тимур Савчук.

У Видавництві Старого Лева, що видало книгу “Голосно, тихо, пошепки”, все ще відмічають дефіцит якісної української літератури у жанрі нон-фікшн для дітлахів та підлітків.

“Питання браку науково-популярної літератури у нашому видавництві було відкрито ще півтора роки тому. Ми намагаємося покращувати ситуацію, бо є попит і цікавість у читачів. Але більшість такої літератури в Україні досі залишається перекладною. Українські автори дуже мало пишуть на таку тематику, - нарікає керівник київського представництва ВСЛ Наталія Білоконь, - В 2016-му році в нас вийшла тільки одна така книга. “Аґрафка” підхопила цю хвилю і ми отримали “Голосно, тихо, пошепки”. Наступного року плануємо вихід книги про зір”.

ЛакіБукс закликає авторів долучатися до розвитку українського нон-фікшену для підлітків і спільними зусиллями розширювати нішу дитячої пізнавальної літератури.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА