16:32 19.12.2017

На посаду керівника НБУ запропонована одна кандидатура - в.о. голови Смолія

2 хв читати
На посаду керівника НБУ запропонована одна кандидатура - в.о. голови Смолія

В.о. глави Національного банку України Яків Смолій наразі є єдиним претендентом на посаду глави НБУ, заявляє народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко.

"Зараз розглядається одна кандидатура - це в.о. Яків Смолій", - повідомив він журналістам у вівторок в кулуарах парламенту.

На зауваження журналістів, що раніше озвучувалася ще й кандидатура Володимира Лавренчука, В. Денисенко підкреслив, що станом на сьогодні, за його інформацією, претендентом на посаду глави НБУ є тільки Я.Смолій.

Також народний депутат висловив сумніви, що глава Національного банку України Валерія Гонтарева перед призначенням нового керівника регулятора прийде зі звітом до парламенту.

При цьому він висловив надію на те, що відповідне голосування за призначення нового глави НБУ відбудеться на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко також припустив, що Верховна Рада розгляне кадрове питання - призначення голови Національного банку України в четвер.

"Шанси, що ми розглянемо в четвер питання про кандидатуру на главу Національного банку України - 50 на 50. Чи знаєте, які шанси, що ми побачимо на Хрещатику динозавра? 50 на 50, або побачимо, або ні. Будемо розглядати чи ні? Це залежить від президента. Якщо буде сьогодні або завтра подання, будемо розглядати, не буде - не будемо", - сказав О.Гончаренко журналістам в кулуарах Верховної Ради України.

При цьому народний депутат зазначив, що за його відчуттями, парламент все-таки розгляне у четвер це питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА