11:27 22.12.2017

НБУ отримав документи на узгодження купівлі Паритетбанком 100% української "дочки" Сбербанку

2 хв читати
НБУ отримав документи на узгодження купівлі Паритетбанком 100% української "дочки" Сбербанку

Національний банк України (НБУ) 21 грудня отримав від Управління справами президента Республіки Білорусь пакет документів на узгодження придбання через АТ "Паритетбанк" (Білорусь) опосередкованої істотної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ) у розмірі 100% його статутного капіталу , повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі центробанку.

"Отримані НБУ документи на узгодження придбання істотної участі в ПАТ "Сбербанк" перебувають на розгляді. Про підсумки розгляду громадськість буде поінформована додатково", - повідомили в прес-службі.

Нацбанк також нагадує, що за ст. 34 закону "Про банки і банківську діяльність" центробанк розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.

Сбербанк (Київ, раніше - дочірній банк Сбербанку Росії, до цього - банк "НРБ") заснований в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром активів (40,69 млрд грн) фінустанова посідала 9-те місце серед 88 банків, що діяли в країні.

Паритетбанк (Мінськ), за інформацією на його сайті, зареєстрований в 1991 році. Державі в особі Управління справами президента належить 99,8267%.

Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк і через нього безпосередньо - українську "дочку" Сбербанку РФ.

Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника - республіки Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА