17:00 04.01.2018

Київ готує проект "трам-трейну" на $160-200 млн для можливого фінансування IFC - КІА

1 хв читати
Київ готує проект "трам-трейну" на $160-200 млн для можливого фінансування IFC - КІА

Київ із залученими консультантами до кінця весни 2018 року завершить підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту "трам-трейн" трамвайного та залізничного сполучення на території міста, щоб запропонувати його фінансування Міжнародній фінансовій корпорації (IFC) з Групи Світового банку, повідомив генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк.

"До кінця весни вже буде повноцінне ТЕО "трам-трейну", з яким уже можна звертатися до "Укрзалізниці" щодо згоди на використання її залізничних колій у Києві, а потім - до кредитного комітету IFC по $160-200 млн (більшість коштів буде спрямовано на закупівлю рухомого складу)", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

О.Містюк зазначив, що наприкінці 2017 року було підписано відповідний меморандум з IFC. За його словами, поки що йдеться про створення півкільця: сполучення Троєщини з діловим центром міста - через Дарницю і Батиєву Гору до Караваєвих дач.

Водночас він наголосив, що в разі добудови Подільсько-Воскресенського моста через Дніпро "трам-трейн" став би повноцінною кільцевою наземною віткою метро, а пасажиропотік зріс би з 290 тис. до майже 1 млн на день.


Повністю інтерв'ю з О.Містюком читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА