16:55 05.01.2018

Київ розглядає можливість розірвання угоди з Mosquito Mobile щодо будівництва мережі WiFi у київському метро

2 хв читати
Київ розглядає можливість розірвання угоди з Mosquito Mobile щодо будівництва мережі WiFi у київському метро

Київське інвестиційне агентство (КІА) наголошує на необхідності переглянути, а можливо - й розірвати угоду з компанією Mosquito Mobile, яка виграла тендер на будівництво мережі WiFi у Київському метрополітені, повідомив генеральний директор КІА Олег Містюк.

"Угода має бути переглянута і, можливо, навіть розірвана. За останній рік Mosquito не займався розширенням через фінансові проблеми. Олександр Адаріч (ІФ - власник Mosquito Mobile) рефінансував за рахунок своїх власних грошей усі заборгованості проектної компанії Mosquito Mobile перед Фідобанком, повністю очистив компанію від банківських боргів, але $5 млн для завершення проекту в нього не було", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Містюка, ця операція обговорювалася з чотирма інвесторами зі Швейцарії, України та США, але перепродати її було непросто.

"Я сподіваюся, що на наступну інвесткомісію прийде Mosquito Mobile з підписаною зобов'язальною угодою з тим із чотирьох інвесторів, хто вийшов до фіналу. Стимулюю його завершити проект якнайшвидше, але в міста, чесно кажучи, за рік терпіння вже вичерпано, і є бажання самостійно завершити проект", - додав гендиректор КІА.

Він зазначив, що це бажання пов'язане зі зростанням необхідності розвитку проекту "Смарт-сіті" для Києва. Зокрема, на станціях метрополітену до міської мережі мають бути підключені камери спостереження.

"У рамках проекту WiFi у метрополітені була умова для інвестора, щоб він поставив камери з розпізнаванням обличчя. Місто поступово своїми камерами наближається до метрополітену, які інвестор мав поставити своїм коштом", - наголосив О.Містюк.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року КМДА і "Фідомобайл" (надає послуги під брендом Mosquito Mobile - ІФ) підписали договір про будівництво мережі WiFi у київському метрополітені.


Повністю інтерв'ю з О.Містюком читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА