18:59 05.01.2018

Київська влада може переїхати з Хрещатика

3 хв читати
Київська влада може переїхати з Хрещатика

Київські міськрада та міськдержадміністрація (КМДА) та інші муніципальні й центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика, 36 та інших приміщень у центрі столиці, які вони займають, до бізнес-центру (БЦ) із двох 27-поверхових веж класу "А" на перетині проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту, про такий проект добудови БЦ повідомив гендиректор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Містюк.

"Переїзд дасть змогу консолідувати муніципалітет і звільнити центральну частину міста від бюрократів із можливим перепрофілюванням (будівлі на Хрещатику - ІФ) на офіси, зокрема для стартапів, айтішників, малого та середнього бізнесу", - пояснив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, переведення тільки 26 департаментів КМДА з центру міста дасть можливість продати, реконструювати або здати в оренду близько 160 тис. кв. м муніципальної нерухомості в умовах дедалі більшого попиту на офісну нерухомість у центрі Києва.

"Наразі власником (недобудованого БЦ) є виходець із KDD Group, проект повністю закредитований державним Укрексімбанком ... Ми вийшли на фінальну точку в переговорах із власником і банком щодо комерційних умов фінансування добудови будівлі. Нам не вистачає лише рішення Київради, яке дозволить підписати контракт на $370 млн", - зазначив О.Містюк.

Він додав, що отримано попередню згоду Міністерства фінансів закладати до бюджету міністерств відповідну статтю, яка дозволяє їм орендувати офіси там, де вони вважають за потрібне. "Ми, зі свого боку, зробимо дисконт у нашій новій будівлі. Вже є попередня комунікація з кількома міністерствами, що вони вважали б за краще сидіти в бізнес-центрі класу "А" й ефективно взаємодіяти між собою", - сказав гендиректор КІА.

О.Містюк повідомив, що загальна площа нової будівлі становить 260 тис. кв. м, орендна - 179 тис. кв. м, тоді як потреби муніципалітету оцінюються в 40 тис. кв. м. За його словами, деякі з міністерств уже висловили бажання працювати в бізнес-центрі поза центром столиці.

"Місто є одним із найкращих позичальників, Укрексімбанк дуже зацікавлений у такому сценарії вирішення проблеми недобудов: адже місто не лише підбере під себе об'єкт, а й вирішить питання з наповнюваністю", - зазначив гендиректор КІА.

За його оцінками, загалом місто володіє близько 10,5 млн кв. м нерухомості, з яких значна частина - соціальні об'єкти (лікарні, школи, садочки), проте близько 1-2 млн кв. м потенційно можуть бути звільнені.

Як повідомлялося, у травні 2012 року KDD Group, яка опинилась у фінансовій скруті, уклала угоду про продаж американській Cimbrorum Holdings LLC за $202,4 млн проекту офісно-готельного комплексу Sky Towers у центрі Києва і житлового комплексу "Зазим'я". З цієї суми KDD отримає коштами $12 млн, тоді як решту суми становили зобов'язання, зокрема $168,4 млн державному Укрексімбанку (Київ). Тоді банк збільшив кредитну лінію для добудови Sky Towers до $193 млн, а позичальником було ТОВ "Агенція офісного будівництва".

Згідно з держреєстром, її бенефіціаром є австралієць Девід Ізраел. Будівництво здійснювалося аж до 2015 року, проте досягло 27 поверхів за проектних 47, після чого було зупинено.

На кінець 2016 року в балансі ТОВ обсяг незавершеного будівництва оцінювався у 2,34 млрд грн, а загалом основні засоби - в 4,42 млрд грн.


Повністю інтерв'ю з О.Містюком читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА