11:55 17.01.2018

НБУ в 2017 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн

2 хв читати
НБУ в 2017 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн

 Національний банк України (НБУ) у 2017 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн.

Як повідомляється на веб-сайті НБУ, ця сума складалася з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна та коштів, отриманих з інших джерел.

ФГВФО у 2017 році реалізував заставлене майно на суму 595,84 млн грн, з яких НБУ отримав 574,7 млн грн. Велика частина реалізованих активів - на суму 529,2 млн грн - становили права вимоги за закладеними НБУ кредитними договорами. Сума отриманих коштів НБУ від реалізації майна в 2017 році на 13% перевищила показник реалізації аналогічних активів у 2016 році (510,2 млн грн).

Серед інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків були кошти від погашення майнових прав на суму 764,5 млн грн, погашення ОВДП на суму 664,3 млн грн, продажу банківських металів на суму 62 млн грн, погашення майнових прав третіми особами на суму 7, 3 млн грн.

За найвищою ціною - 243,7 млн грн - у 2017 році було реалізовано право вимоги за кредитним договором, переданим ПАТ "Дельта Банк" у заставу НБУ.

Крім того, у 2017 році більш ніж у 13 разів збільшилися обсяги узгодження НБУ реалізації прав вимоги за закладеними кредитними договорами. Зокрема, було прийнято 63 рішення щодо реалізації прав вимоги за 50,2 тис. кредитними договорами, загальна заборгованість за якими становить майже 55 млрд грн.

"Збільшення обсягів узгодження реалізації закладеного майна відбувається в зв'язку з підвищенням оперативності прийняття управлінських рішень з боку ФГВФО. На збільшення продажу закладеного майна також вплинув перехід ФГВФО на електронну систему торгів ProZorro.Продажі, що надає можливість задіяти одразу 29 провідних електронних майданчиків України, забезпечує прозорість і неупередженість організаторів торгів", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА