19:08 18.01.2018

"Нафтогаз" має намір посилити свої позиції на ринку продажу газу промспоживачам - Коболєв

2 хв читати
"Нафтогаз" має намір посилити свої позиції на ринку продажу газу промспоживачам - Коболєв

НАК "Нафтогаз України" має намір посилити свої позиції в сегменті продажу природного газу промисловим споживачам, повідомив голова компанії Андрій Коболєв.

"З наступного місяця ми змінюємо нашу тактику реалізації газу в сегменті промислових споживачів. Протягом наступних двох тижнів запропонуємо новий більш гнучкий ціновий продукт", - написав він своїй сторінці у Facebook.

Раніше НАК оприлюднив ціни на газ для промспоживачів. Так, з 1 лютого 2018 року ціна на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, знизиться на 5,9% (на 577,2 грн) порівняно із січнем - до 9 тис. 195,6 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ). Для інших покупців ціна з лютого знизиться на 5,5% (на 591,6 грн) - до 10 тис. 141,2 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. Відтоді "Нафтогаз України" постачає газ промспоживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

НКРЕКП уже видала близько 400 ліцензій на постачання газу в Україні. Зокрема, ліцензії отримали великі світові компанії та трейдери, як-от Trafigura, Engie, MET, AOT Energy, DufEnergy, TrailStone.

Наприкінці листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман докорив НАК "Нафтогаз України" у низькій частці продажу природного газу комерційному сектору, припустивши, що "у компанії не було відповідного пріоритету".

"З іншого боку, монополіст, який має серйозні можливості та є серйозним гравцем на ринку, втратив свої позиції на ринку комерційного газу. В усій структурі (продажів - ІФ) газу промисловості "Нафтогаз" має до 7%", - сказав прем'єр.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, промисловість у 2017 році збільшила споживання природного газу на 12,5% порівняно з 2016 роком - до 10,8 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. НАК є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА