13:18 19.01.2018

Фінплан "Нафтогазу" не враховує можливості закупівлі газу в "Газпрому" - Насалик

1 хв читати
Фінплан "Нафтогазу" не враховує можливості закупівлі газу в "Газпрому" - Насалик

 Фінансовий план НАК "Нафтогаз України" не враховує можливості закупівлі газу у російського "Газпрому", заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні парламенту в п'ятницю.

"З приводу заяви керівника "Нафтогазу" про можливість закупівлі газу у РФ... Пункт перший: НАК "Нафтогаз України" не перебуває у сфері управління Міненерговугілля. Пункт другий: керівник НАК жодним чином не синхронізував свою заяву з міністерством, формує державну політику. Пункт третій: уряд, затверджуючи фінансовий план "Нафтогазу", ніяк не розглядав можливість закупівлі російського газу", - сказав він.

Міністр додав, що за рахунок нарощування видобутку газу ПАТ "Укргазвидобування" уряд планує звести до нуля будь-який імпорт газу для покриття потреб населення.

"Україні вдалося за 1,5 року для PSO зменшити імпортну закупівлю газу до 0,9 млрд куб. м. І ми, розвиваючи "Укргазвидобування", взагалі розглядаємо можливість, що до кінця року цього дефіциту в 0,9 млрд куб. м не буде. Формулюючи ціну газу для населення ... ми вже не будемо зв'язуватися з імпортним паритетом - для PSO нам не потрібен буде імпортний газ. А комерційні структури нехай закуповують, де вважають за потрібне", - підсумував він.

Як повідомлялося з посиланням на главу НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, компанія готова розпочати закупівлю природного газу у "Газпрому" вже в першому кварталі 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА