07:47 23.01.2018

Трамп підписав закон, що продовжує фінансування уряду США до 8 лютого

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп підписав ввечері в понеділок прийнятий раніше обома палатами Конгресу закон, який подовжує фінансування роботи федерального уряду США всього на два тижні - до 8 лютого.

Хоча триденне припинення роботи федерального уряду завершилося, республіканці і демократи поки так і не домовилися з бюджетних питань, зокрема, щодо фінансування програм у сфері імміграції, військових і соціальних видатках, і 8 лютого уряд може знову опинитися без грошей.

Законопроект про тимчасове фінансування в понеділок схвалив спочатку Сенат - 81 голос "за", 18 "проти", а пізніше Палата представників - 266 голосів "за", "проти" - 150.

При цьому республіканці дали запевнення демократам, що винесуть в найближчі дні на голосування законопроект про статус нелегальних мігрантів і їхніх дітей.

Для проходження бюджетного законопроекту через Сенат необхідна підтримка мінімум 60 сенаторів, тобто республіканці не можуть прийняти його без підтримки хоча б частини демократів.

Демократи наполягають на захисті від депортації дітей, які прибули в США неповнолітніми, а республіканці відмовилися обговорювати це питання до прийняття законопроекту про продовження фінансування роботи уряду. Скандальні заяви Д. Трампа про іммігрантів з Гаїті і Африки, про які повідомлялося минулого тижня, лише загострили напруженість в конгресі.

Проблемним моментом, крім ситуації зі статусом мігрантів, також вважався бюджет міністерства оборони. Республіканці запропонували збільшити обсяг коштів, що виділяються на оборону, тоді як демократи вимагали розширити невійськові статті бюджету.

Окрім того, партії розійшлися в поглядах на фінансування соціального страхування і будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Президент написав в своєму "Твіттері", що "демократи набагато більше стурбовані нелегальними мігрантами, ніж нашими великими військовими і безпекою на небезпечному південному кордоні".

За останні чотири місяці американські законодавці вже чотири рази приймали рішення про короткострокове продовження фінансування, оскільки не могли домовитися з ключових питань бюджетної політики.

В кінці минулого тижня сенатори не змогли узгодити черговий законопроект про продовження фінансування діяльності федерального уряду, що призвело до зупинки його роботи 20 січня.

C 1978 року федеральний уряд США вже 18-й раз тимчасово припиняє свою роботу. У попередній раз робота уряду США припинялася в 2013 році, коли сенатори-республіканці висловлювали незгоду з демократами через реформи охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА